fbpx
Сьогодні
15:49 16 Чер 2021

Території резиденцій "Залісся", "Конча-Заспа" та Бирючий острів відкриють для громадян

Території резиденцій "Залісся", "Конча-Заспа" та Бирючий острів відкриють для громадян — ці об'єкти державної власності десятиліттями були закриті для суспільства, їх використовували тільки чиновники.

Про це заявив заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко під час Всеукраїнського форуму "Україна 30. Економіка без олігархів".

Зокрема, для громадян буде вільний доступ на територію Бирючого острова, де розташована державна резиденція президента України. Це великий екопарк на березі моря. Цього року там почнуть будувати інфраструктурні туристичні об'єкти, зазначив Кирило Тимошенко.

Крім того, громадяни можуть вільно відпочивати на території резиденції Державного управління справами в Національному природному парку "Залісся" на Київщині.

"Ми поділили його на декілька кластерів. Є зони, де можна побудувати готелі, уже розробляється проєктно-кошторисна документація. Уже зараз будь-який громадянин України може приїхати й погуляти в цьому парку", — зазначив керівник ОП.

Також Кирило Тимошенко нагадав, що за дорученням Зеленського фахівці проводять аудит земельних ділянок і будинків на території резиденції в Конча-Заспі.

"Щойно ми закінчимо аудит і розробимо нову територію, де можна відпочивати, ми відкриємо територію резиденції в Конча-Заспі, щоб там могли відпочивати люди", — наголосив він.

Тимошенко також розповів про подальший розвиток Національного комплексу "Експоцентр України" (ВДНГ). За його словами, цьогоріч до Дня Незалежності на території комплексу відкриють спортивний кластер.

Як повідомляла Рубрика, Володимир Зеленський 14 травня доручив провести повний аудит земель і резиденцій у Конча-Заспі та Пущі-Водиці під Києвом і з'ясувати, хто там нині живе. Президент казав, що раніше туди заселилися "незрозумілі люди".

Глава держави пообіцяв, що після перевірки з цих резиденцій «розпочнеться велике переселення народів». Ідеться загалом майже про 400 гектарів заповідної землі та понад 100 державних будівель і дач.

Зеленський зазначав, що там живуть колишні судді, прокурори, правоохоронці, митники та податківці. Також він назвав деякі прізвища: Піскун (імовірно, йдеться про Святослава Піскуна, колишнього генпрокурора України — ред.), Ландік, Васюник.

Також міністри часів Януковича — Дмитро Табачник та Раїса Богатирьова, віцепрем'єр часів Порошенка Геннадій Зубко, а ще директор департаменту корпорації «Богдан» Олександр Ільїн.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: