fbpx
Сьогодні
21:57 16 Чер 2021

У ТКГ пояснили, як зустріч Байдена і Путіна вплине на переговори щодо Донбасу

Фото Reuters

Президент США Джо Байден на переговорах з президентом Росії Володимиром Путіним міг надіслати сигнал Кремлю про неприпустимість прямого збройного втручання в події в Україні.

Про це розповів на телеканалі "Україна 24" член української делегації в Тристоронній контактній групі Сергій Гармаш.

"Поки був відеоряд, я бачив вираз обличчя Путіна, який нудьгував, що дозволяє мені говорити, що якогось прориву він для себе не досяг. Найімовірніше, якихось конкретних домовленостей досягнуто не було. Швидше за все, сторони позначили вже відомі нам старі підходи до розв'язання проблеми на Донбасі. Швидше за все, був даний сигнал Росії про неприпустимість збройного втручання, як ми це бачили кілька місяців тому. І я думаю, що в кінцевому підсумку, якщо буде якесь спільне комюніке, то там буде пункт про те, що сторони підтвердили свою прихильність дотриманню Мінських угод", – сказав Гармаш.

За його словами, на долі "мінського" формату саміт може позначитися, якщо США активніше братимуть участь у "нормандському" процесі.

"Якби США включилися в цю роботу, було б чудово в принципі. Я не думаю, що вони встигнуть це зробити, зараз вже мало часу залишилося. Але все-таки, принаймні, ця проблематика озвучена, вона відома. Думаю, вони (США – ред.) будуть, принаймні, активніше спостерігати за "мінським" процесом. Ну а те, що сам процес не буде нікуди рухатися, поки Росія не визнає себе стороною конфлікту, я думаю, це очевидно. Інакше не було б заяви лідерів G7 про те, що Росія є не посередником, а стороною конфлікту, і вона повинна це визнати. Думаю, сьогодні це питання теж піднімалося в ході саміту", – зазначив учасник переговорів щодо Донбасу.

Зазначимо, президент США Джо Байден і глава Росії Володимир Путін на саміті в Женеві обговорювали питання України.

Нагадаємо, що Президент США Джо Байден зустрівся із главою Росії Володимиром Путіним на віллі у Женеві.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: