fbpx
Сьогодні
17:03 10 Чер 2021

"Справа Василя Стуса": Медведчук має відшкодувати видавництву Vivat майже 300 тисяч грн

Фото: suspilne.media

Київський апеляційний суд вирішив, що народний депутат від ОПЗЖ Віктор Медведчук має відшкодувати майже 300 тисяч гривень, які видавництво Vivat витратило під час розгляду справи про заборону книги "Справа Василя Стуса".

Про це йдеться у рішенні суду.

Так, з політика постановили стягнути 295 772 грн за правову допомогу видавництву, а також 2 305 грн судового збору за подання апеляції.

Щоправда, суд задовольнив позов видавництва частково. Зокрема, Vivat звернулося до суду щодо додаткового рішення та просив, аби Медведчук виплатив 271 тисячу грн за правову допомогу. Також видавництво вимагало стягнути з проросійського політика 56 тисяч грн, які Vivat витратило на явку своїх представників до Дарницького райсуду Києва.

Додаткова постанова набрала чинності з дня прийняття. Її можна оскаржити у Верховному суді протягом 30 днів.

"Можна вічно дивитись на три речі – як співають птахи, як тече Дніпро і… як Медведчук програє суди. Апеляційний суд вирішив, що колишній адвокат і нинішній проросійський політик має компенсувати коло 300 тисяч гривень видавництву Vivat витрат на судовий процес щодо заборони книги "Справа Василя Стуса", ініційований ним самим. Раніше апеляційний суд постановив закрити справу і повернути мені 780 грн судового збору. Вітя, де гроші?)", – написав у Facebook автор книги Вахтанг Кіпіані.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: