fbpx
Сьогодні
20:32 17 Тра 2021

Медведчук не оскаржив рішення суду у справі щодо книги про Стуса

Фото: suspilne.media

Народний депутат, голова політради партії «Опозиційна платформа — За життя» і кум Путіна Віктор Медведчук не подав касаційну скаргу на рішення суду у справі щодо публікації книги «Справа Василя Стуса».

Про це повідомив автор «Справи Василя Стуса» Вахтанг Кіпіані.

Таким чином, Медведчук вирішив не оскаржувати рішення Апеляційного суду Києва, винесене в березні 2021 року, яке скасувало заборону на публікацію «Справи Василя Стуса» через згадки в ній депутата.

«Попереду ще рішення суду, яке стосується розміру витрат на правничу допомогу. Медведчук не хоче компенсувати оплату роботи захисників видавництва», — зазначив Кіпіані.

Йдеться про ще одне рішення апеляційного суду, винесене у квітні, щодо виплати майже 140 тисяч гривень видавництву Vivat (воно й видало книгу про Стуса), які те витратило на правову допомогу.

Нагадаємо, що Дарницький районний суд Києва 19 жовтня 2020 року частково задовольнив позов народного депутата Віктора Медведчука проти видавництва Vivat та історика і журналіста Вахтанга Кіпіані про заборону видання і поширення книги "Справа Василя Стуса".

Зокрема, суд визнав недостовірними деякі фрази, наведені у книзі, і зобов'язав видалити їх, а також заборонити розповсюджувати надрукований тираж книги та подальше її тиражування до усунення фраз, що несуть інформацію про Медведчука. Також суд ухвалив заборонити Кіпіані та видавництву поширення пов'язаної з книгою інформації у пресі, на радіо, телебаченні, в інтернеті та інших ЗМІ.

30 листопада Київський апеляційний суд відкрив апеляційне провадження за скаргою представника журналіста Вахтанга Кіпіані на рішення суду щодо книги "Справа Василя Стуса".

"Справа Василя Стуса" вийшла у видавництві Vivat у 2019 році. Книга містить документи з архіву колишнього КДБ УРСР про резонансну справу поета Василя Стуса, покази свідків, листи поета з тюрми, спогади його рідних і друзів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: