fbpx
Сьогодні
21:10 09 Чер 2021

Путін прирівняв Україну до нацистської Німеччини та вбачає у ній загрозу для Росії, якщо та стане частиною НАТО

Президент Росії Володимир Путін порівняв Україну з нацистською Німеччиною. Також він виступив проти розширення НАТО, шляхом інтеграції України. За його словами, це "червона лінія" для Москви.

Про це йшлося в ефірі російського телеканалу "Россия 24".

Путін розкритикував запропонований президентом України Володимиром Зеленським законопроєкт про корінні народи в Україні.

"Говорити про росіян, як не про корінний народ, це смішно та нерозумно. Взагалі, поділ на корінних, це вже точно нагадує практику нацистської Німеччини. А як бути людям зі змішаною кров'ю, що з ними робити?", – сказав він.

Путін заявив, що український законопроєкт нібито не відповідає нормам гуманітарного права, але він вважає, що жодної реакції Заходу на цей документ не буде.

"Це (ухвалення закону про корінні народи – ред.) призведе до того, що сотні тисяч чи мільйони виїдуть (з України – ред.). Це потужний удар по російському народу в цілому", – додав президент РФ.

Також очільник Кремля заявив, що якщо Україна вступить до НАТО, то час підльоту ракет до Москви зменшиться до 7 хвилин.

"Уявіть собі, що Україна стане членом НАТО. Підлітний час ракети від Харкова чи Дніпра до Москви зменшиться до 7-10 хвилин. Це для нас червона лінія чи ні?", – заявив президент РФ.

Рубрика:
Політика Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: