fbpx
Сьогодні
19:38 09 Чер 2021

Кравчук на засіданні ТКГ закликав звільнити чотирьох важкохворих громадян України та відкрити КПВВ

Фото: ukrinform.ua

На засіданні Тристоронньої контактної групи лідер української делегації Леонід Кравчук закликав звільнити з ОРДЛО чотирьох важкохворих громадян України та забезпечити відкриття КПВВ, однак відповідної реакції від російської сторони не було.

Як повідомила пресслужба української делегації, під час сьогоднішніх консультацій ТКГ у форматі відеоконференції Кравчук закликав звільнити чотирьох громадян України, яких утримує окупаційна влада в ОРДЛО та які знаходяться у важкому стані здоров'я, для забезпечення їх належного лікування.

Також, посилаючись на гуманітарне право, Леонід Кравчук закликав російську сторону розблокувати роботу КПВВ зі свого боку, зважаючи на початок періоду відпусток та шкільних канікул.

Відомо, що відповідні ініціативи надала українська сторона і у сфері безпеки:

  • повернутися до повного та всеосяжного режиму припинення вогню;
  • узгодити план розмінування з графіком проведення ремонтних робіт на ключових об'єктах критичної інфраструктури поблизу лінії розмежування;
  • створити безпечні умови для належного функціонування об'єктів, що забезпечують потреби цивільного населення.

"Українська делегація продовжує наполягати на необхідності якнайшвидшого звільнення всіх осіб, утримуваних у зв'язку з конфліктом, та вживає всіх необхідних для цього заходів", – зазначають у ТКГ.

Також пресслужба української делегації повідомила, що пропозиції та ініціативи "поки не зустрічають належної реакції російської сторони".

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: