fbpx
Сьогодні
14:20 09 Чер 2021

У Порошенка прокоментували розслідування про торгівлю електроенергією з Росією

Контракт на постачання електроенергії восени 2014 року був укладений напряму, без жодних посередників, а тодішній президент Петро Порошенко не тиснув на перемовників.

Про це  повідомила пресслужба партії "Європейська Солідарність" у коментарі "Нromadske".

Журналісти запитали у представників політсили, чи відповідають дійсності згадані в розслідуванні Bihus.Info, яке оприлюднили 7 червня, дані про посередників в угоді про торгівлю електроенергії з Росією.

У "Європейській Солідарності" журналістам "Нromadske" відповіли, що самі журналісти Bihus.Info визнають, що контракт на постачання електроенергії восени 2014 року був укладений напряму, без жодних посередників.

"Що стосується газових переговорів у 2014 році, то тодішній міністр енергетики України Юрій Продан засвідчив, що українська делегація перебувала в постійному контакті з Порошенком, однак президент на перемовників не тиснув", — зазначили у партії.

Там також наголосили, що за каденції п'ятого президента Україна вперше за 25 років добилась енергетичної незалежності від РФ. Мовляв, саме Петро Порошенко дав відповідні директиви для численних позовів у міжнародних судах, зокрема, у Стокгольмському арбітражі проти "Газпрому".

Тоді у результаті виграних арбітражів 2017-2018 років "Нафтогаз України" отримав від "Газпрому" сумарно 5 мільярдів доларів.

"Тепер вже Володимир Зеленський має пояснювати, чому у 2020 році Україна купила російську електроенергію на суму мільярд доларів і чому Україна купує вугілля з окупованих територій і з Росії. Адже за каденції Порошенка українські електростанції були переоснащені й переведені на вугілля, яке видобувається в Україні", — додали у політсилі.

У своєму розслідуванні журналісти також стверджують, що Медведчук свідомо затягував процес звільнення з полону "кіборга" "Рахмана", щоб це згодом зробили на президентському рівні.

"Нromadske" й про це запитало у представників партії, однак на це питання їм не відповіли.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: