fbpx
Сьогодні
16:39 01 Чер 2021

В Офісі генпрокурора розказали про подальшу долю запобіжного заходу Тупицькому

В Офісі генпрокурора підтвердили, що 25 травня обвинувальний акт відносно Тупицького було скеровано до Подільського суду. Там вже навіть відбулося перше підготовче засідання.

Про це повідомив прокурор у справі, керівник департаменту з розслідування "справ Майдану" ОГП Олексій Донський у коментарі УП, передає Рубрика.

Повноваження слідчого судді Печерського райсуду щодо обрання запобіжного заходу вже не чинні, оскільки на стадії судового провадження питання запобіжного заходу вирішує не слідчий суддя, а суддя, який розглядає справу по суті.

У клопотанні про відкликання клопотання про обрання запобіжного заходу Тупицькому прокурори послалися на те, що слідчий суддя Печерського районного суду систематично порушував розумні строки розгляду клопотання про запобіжний захід, не вживав жодних заходів, щоб воно було розглянуто вчасно, а останнє засідання взагалі призначив на 1 червня, достеменно знаючи, що строки слідства завершуються 28 травня.

"Водночас ми ще на тому тижні внесли клопотання про обрання запобіжного заходу Тупицькому судді Подільського суду, яка розглядає його справу. Наразі клопотання там теж не розглянуто", – зазначив прокурор.

Як повідомляла Рубрика, 1 червня ексглава Конституційного суду Олександр Тупицький нарешті з'явився на засідання Печерського райсуду Києва, але запобіжний захід йому не обирали.

Раніше він кілька разів ігнорував засідання суду, а прокурори клопотали про примусовий привід.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: