fbpx
Сьогодні
20:29 31 Тра 2021

Влада Білорусі звинуватила главреда і журналіста опозиційного видання TUT.ВУ в співучасті в несплаті податків

Фото: rbc.ua

Головного редактора Марину Золотову і журналістку Олену Толкачову новинного порталу TUT.ВУ влада Білорусі звинуватила у співучасті в несплаті податків. Їм загрожує до 7 років позбавлення волі.

Про це повідомила Білоруська Асоціація журналістів (БАЖ).

Зазначається, що сьогодні, 31 травня, Мінський міський суд у закритому режимі розглянув скаргу на поміщення під варту головного редактора TUT.BY Марини Золотової та журналіста порталу Олени Толкачової. За даними Асоціації, їх звинуватили у співучасті в ухиленні від сплати податків в особливо великому розмірі. Їм загрожує до 7 років позбавлення волі.

За інформацією БАЖ, суд залишив головреда і журналістку під вартою. Вони перебувають у СІЗО №1, так звану "володарку".

Всього по справі TUT.BY затримано 15 осіб, у тому числі співробітники редакції, які по своїй роботі не пов'язані з її економічною діяльністю та сплатою податків.

Нагадаємо, що у Мінську літак авіакомпанії Ryanair, який здійснював рейс з Афін до Вільнюса, приземлився в національному аеропорту "Мінськ" – пілоти подали аварійний сигнал, бо отримали повідомлення про бомбу на борту.

До летовища прибула саперна служба, однак вибухових пристроїв не виявила.

У цей момент відбувся арешт опозиційного журналіста Романа Протасевича. Разом із Протасевичем була арештована і його дівчина Софія Сапега.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: