fbpx
Сьогодні
09:44 31 Тра 2021

У Білорусі заявили, що повернуть дівчину Протасевича до Росії після рішення суду

Голова МЗС Білорусі Володимир Макей розповів, що росіянку Софію Сапегу, яка перебуває під арештом у слідчому ізоляторі КДБ у Мінську, судитимуть у Білорусі, а після вироку її можуть помилувати або відправити відбувати покарання в Росії. 

Як зазначив він в інтерв'ю "Коммерсанть", якщо слідство матиме достатньо матеріалів, суд може відбутися досить швидко, додав дипломат.

Говорячи про вагомість доказів проти росіянки глава МЗС Білорусі зазначив, що не може відповідати за дії правоохоронних органів і судові влади.

"Якщо затримали, значить, на те було досить вагомих підстав", – сказав Макей.

Поява в державних білоруських ЗМІ відео, де росіянка в СІЗО зізнається в адмініструванні каналу, що публікував особисті дані співробітників правоохоронних органів і чиновників, Макей пояснив тим, що потрібно було "напевно, якимось чином обґрунтувати, що для затримання були вагомі причини".

Хто вона насправді, які дії робила, завдали ці дії шкоди Білорусі, білоруському народу і в чому конкретно полягає її злочин, має показати розслідування і вирішити суд, заявив міністр закордонних справ Білорусі.

Нагадаємо, що у Мінську літак авіакомпанії Ryanair, який здійснював рейс з Афін до Вільнюса, приземлився в національному аеропорту "Мінськ" – пілоти подали аварійний сигнал, бо отримали повідомлення про бомбу на борту.

До летовища прибула саперна служба, однак вибухових пристроїв не виявила.

У цей момент відбувся арешт опозиційного журналіста Романа Протасевича. Разом із Протасевичем була арештована і його дівчина Софія Сапега.

Рубрика:
Політика Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: