fbpx
Сьогодні
09:50 30 Тра 2021

Протасевича перевели в СІЗО білоруського КДБ

Білоруського журналіста, засновника Telegram-каналу Nexta Романа Протасевича перевели до слідчого ізолятора білоруського КДБ.

Про це повідомив батько Дмитро Протасевич, передає BBC.

Відомо, що у цьому СІЗО наразі знаходиться й дівчина затриманого, Софія Сапега.

Батько не вірить словам адвоката Протасевича, про те що його син "бадьорий та веселий".

"Можливо, адвокати і говорять правду [з приводу бадьорості Романа і Софії], але цілком можливо, це все зроблено для того, щоб не показати справжній стан справ. Вони можуть на людях говорити, що вони бадьорі, веселі і так далі. Швидше за все, їх змусили. Вони сидять там, де радості і веселощами немає місця. Це можна зіграти. У нас серйозно затиснули адвокатів, їм дали підписку [про нерозголошення] – не можна говорити, за якою статтею звинувачується. Такий правовий нонсенс. І адвокат нам багато не говорить", – сказав Дмитро Протасевич.

Батьки Романа впевнені, що їхнього сина били після затримання. "У нас є глибокі побоювання за стан здоров 'я Романа після відео, яке з'явилося. Знаючи його і знаючи ті методи, які застосовуються в СІЗО КДБ, нам не складно припустити, що його стан вимагає контролю з боку влади ", – говорить його батько.

Сім 'я Протасевича дізналася, що їхній син перебуває в мінському СІЗО КДБ у п'ятницю, коли сестрі Романа вдалося передати в ізолятор передачу.

"Ми до кінця не знали, де він перебуває, поки донька не передала посилку. А раз її прийняли, зрозуміло, де. Вона передала те, що там дозволено – предмети особистої гігієни… Він книгу просив через адвоката, але її не прийняли, тому що друкована продукція заборонена ", – розповів Дмитро Протасевич.

За словами батька, Роман через адвоката попросив батьків писати йому листи. "Не факт, що лист дійде", – сказав Протасевич.

Адвокат Інеса Оленська змогла знайти Протасевича лише через два дні після того, як 25 травня в СИЗО-1, де він перебував після затримання, їй спочатку виписали перепустку, але потім його анулювали і сказали, що її там немає. Ймовірно, саме тоді його і перевели в СІЗО КДБ, але ніхто, крім слідчих, про це не дізнався.

Нагадаємо, що у Мінську літак авіакомпанії Ryanair, який здійснював рейс з Афін до Вільнюса, приземлився в національному аеропорту "Мінськ" – пілоти подали аварійний сигнал, бо отримали повідомлення про бомбу на борту.

До летовища прибула саперна служба, однак вибухових пристроїв не виявила.

У цей момент відбувся арешт опозиційного журналіста Романа Протасевича.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: