fbpx
Сьогодні
20:50 31 Тра 2021

У Раді розкрили деталі законопроєкту щодо місцевих референдумів

У законопроєкті про місцеві референдуми враховано низку заходів безпеки.

Про це розповів перший заступник голови Верховної Ради Руслан Стефанчук, пише "Україна 24".

"Розробляючи законопроєкт про місцеві референдуми, ми чітко розуміли всі загрози, які можуть виникнути під час прийняття цього законопроєкту. Ми вклали кілька основних запобіжників.

Перше — ми позначили, що місцевий референдум може проводитися тільки на рівні адміністративно-територіальної одиниці, не включаючи райони та області, щоб не створювати сепаратистських відділень. Друге — ми поставили заборону на питання, які можуть впливати на територіальну цілісність і суверенітет. І третє — положення, передбачені в цьому законі щодо проведення місцевого референдуму на тимчасово окупованих територіях, відклали саме для них на момент повернення їх в Україну як державу", — розповів він.

За словами Стефанчука, депутати готові прийняти й інші запропоновані заходи.

"Ми заклали всі основні запобіжники, які могли бути. Якщо громадяни України будуть бачити ще якусь необхідність застосувати будь-які запобіжники, ми завжди відкриті та готові внести в текст. Вважаю, що осінь найбільш оптимальна дата (для прийняття — ред.), для нас неважлива швидкість, а важлива якість законопроєкту", – сказав він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: