fbpx
Сьогодні
10:48 31 Тра 2021

Все про ваше авто: де зберігаються дані?

Покупка автомобілів з історією потребує вашої уваги. В Україні є декілька корисних сервісів з офіційною інформацією про кожне зареєстроване авто. Тому перед оформленням остаточних договорів ви маєте дізнатися про загальні особливості технічного характеру, перевірити юридичну прозорість. Отже, до кого звертатися з метою перевірки вашої майбутньої машини?

Сервіси МВС

У першу чергу ви можете дізнатися всю потрібну інформацію у спеціальному відділі Міністерства внутрішніх справ України. До того ж оформити та купити авто в Тернополі ви також здатні за допомогою цих сервісів. Тут існує декілька загальних чинників, за ними й треба розшукувати інформацію:

  • наявність будь-якої заборгованості;
  • наявність авто у переліку розшуку;
  • попередні продажі та участь в аукціонах;
  • історія авто.

На сайті МВС або у спеціальному офіційному додатку можна дізнатися про всі документальні згадки машини за номерами. Іноді там навіть з'являється інформація про пробіг та обслуговування, якщо попередній власник користувався послугами офіційних СТО.

Отримати дані можна абсолютно безоплатно. До того ж звіт по авто досить широкий та об'ємний. У ньому міститься інформація про використання у службах таксі, викрадення та арешти тощо.

iGov

Цей сервіс також працює на базі тієї інформації, яку отримує з джерел МВС. Але відрізняється дещо іншим інтерфейсом та підходом до видачі даних. Існує ця платформа як електронний кабінет водія, де зосереджено інформацію стосовно людини. Але ви можете розшукувати всю потрібну інформацію, користуючись стандартним державним номером авто.

Знайти можливо наступну інформацію:

  • наявність штрафів;
  • участь у ДТП;
  • всі реєстрації авто;
  • історія за останні п'ять років експлуатації.

Загалом ця платформа є досить корисною через можливість в режимі онлайн виконувати більшість дій. Наприклад, ви знайшли авто на сервісі OLX, домовилися з продавцем, перевірили всі дані. Тоді на iGov можна й подати заявку на реєстрацію машини. Тобто офіційна угода може проходити також тут.

Рубрика:
Авто

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: