fbpx
Сьогодні
14:09 29 Тра 2021

У В'єтнамі виявили новий штам коронавірусу

У В'єтнамі зареєстрували новий штам вірусу, що є гібридом між "індійським" та "британським" варіантами SARS-CoV-2. Попередньо відомо, що цей варіант коронавірусу швидко поширюється повітряним шляхом.

Про це 29 травня заявив міністр охорони здоров'я країни Нгуєн Тхань Лонг, пише "Суспільне".

За його словами, зараз секвенування генів вірусів у пацієнтів з В'єтнаму показує, що в країні існує два штами — "індійський" та "британський". Однак медичні експерти виявили новий штам, який є їхнім гібридом: на "індійському" штамі спостерігаються "генетичні мутації "британського" штаму".

"Це одна з причин, чому епідемію… важко контролювати, попри здійснення різких протиепідемічних заходів", — підкреслив чиновник і додав, що "гібрид" більш заразний, а також широко і швидко поширюється повітрям. Особливо — у закритих приміщеннях.

При лабораторному вивченні фахівці дійшли висновку, що концентрація вірусу в рідинах людини дуже швидко зростає. У МОЗ вважають, що саме "гібрид" став причиною збільшення кількості випадків коронавірусу в країні цього місяця. При цьому, інкубаційний період нового штаму вірусу становить лише 1-2 дні.

Зазначається, що В'єтнам вже зареєстрував загалом сім штамів коронавірусу: чотири — "британського" варіанту, а також три — "індійського".

Рубрика:
Здоров'я Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: