fbpx
Сьогодні
13:17 29 Тра 2021

Адміністрація Байдена просить на 2022 рік виділити $255 млн для підтримки України

Адміністрація президента США Джо Байдена запросила на 2022 фінансовий рік $58,5 млрд на забезпечення діяльності держдепу і його цілей, серед яких $255 млн – на підтримку України.

Про це свідчить опублікований американським зовнішньополітичним відомством у п'ятницю документ, передає Інтерфакс-Україна.

"Бюджет на 2022 й фінансовий рік просить $58,5 млрд на Держдеп і Агентство США з міжнародного розвитку", – йдеться в опублікованому повідомленні.

Зазначається, що це на 10% вище, ніж підсумковий бюджет Держдепу в 2021 фінансовому році.

"Ці ресурси дозволять нам просувати зовнішню політику адміністрації від імені американського народу. Це (ця сума – ІФ) також відображає важливість, яку адміністрація визначає для глобального лідерства США і того факту, що дипломатія і розвиток є життєво важливими засобами для просування інтересів США", – випливає з повідомлення.

Згідно з документом, на витрати в європейському регіоні і Євразію пропонується виділити загалом $665,8 млн, які, зокрема, підуть на "зміцнення стійкості країн до іноземного зловмисного впливу і просування євроатлантичної інтеграції, протистояння викликам з боку Росії і КНР, що зростають".

Так, $88 млн з цієї суми планується виділити на "підтримку демократизації Грузії, її економічного розвитку і створення стійкості до протистояння зловмисного впливу з боку Кремля". Крім того, на допомогу Україні підуть $255 млн для посилення її "здатності протистояти російській агресії". Для протидії "російському впливу і дезінформації" на Західних Балканах потрібно, згідно з документом, $106 млн.

На Центральну Азію адміністрація запросила $123 млн, з них $31,4 млн повинні бути виділені на американську допомогу Узбекистану, а $19 млн – на допомогу Таджикистану.

Запропоновані в п'ятницю адміністрацією США проєкти федеральних бюджетів відомств на 2022 рік будуть передані на розгляд до Конгресу. Підсумкові затверджені варіанти бюджетів можуть помітно відрізнятися від початкового варіанту.

Рубрика:
Політика Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: