fbpx
Сьогодні
19:22 26 Тра 2021

У Порошенка вважають, що сюжети "Бігус.Інфо" є інформаційною кампанією проти п'ятого президента

Адвокати п'ятого президента України Петра Порошенка звернулися до редакції програми "Наші гроші" з проханням прояснити, чи є висловлювання журналістів, які були зроблені в ефірі двох останніх випусків програми і стосуються Петра Порошенка, твердженнями, або ж їх варто розцінювати як оціночні судження.

Відповідну заяву адвокати зробили під час брифінгу в агентстві "Інтерфакс-Україна".

"Ми не можемо сприймати ці інформаційні випуски як повною мірою незалежні журналістські розслідування, вони виглядають набагато більше схожими на частину інформаційної кампанії Офісу президента проти опозиції, спрямованої на дискредитацію особисто Петра Порошенка", – зазначив щодо цього адвокат Ілля Новіков.

Він повідомив, що журналістам передали документи, "які, зокрема, зовсім по-іншому висвітлюють історію з Севастопольським заводом, який, за твердженням Бігуса (Денис Бігус – ведучий програми "Наші гроші" – ред.) був предметом угоди і був певним чином обміняний на нафтопровід".

Новіков також додав, що журналістам направлять ще низку документів, що стосуються т. зв. націоналізації Севастопольського морського заводу, яку провела окупаційна адміністрація тимчасово непідконтрольного Україні Криму.

"Я хотів би додати про всяк випадок, ми помітили всі ті "соломинки", якими намагалися обкластися автори сюжетів, всі ці їхні застереження. Що там десь "злі язики говорять", або це якісь "обґрунтовані припущення". Але ми сподіваємося, що у цих журналістів вистачить мужності чітко уточнити – вони щось стверджують чи озвучують свої або чиїсь фантазії. Ми дуже просимо, щоб вони це зробили", – резюмує адвокат Ігор Головань.

Як писала "Рубрика", журналісти-розслідувачі проєкту Bihus.Info заявили, що отримали доступ до десятків годин записів розмов голови політради "Опозиційної платформи — За життя" й кума Путіна Віктора Медведчука, які свідчать про його зв'язки з російськими посадовцями та бойовиками.

Невдовзі вони також опублікували другу частину телефонних записів, у яких, буцімто, згадується п'ятий президент України Петро Порошенко.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: