fbpx
Сьогодні
16:08 24 Тра 2021

Держпродспоживслужба вилучила понад 2 тонни небезпечних продуктів, призначених для шкіл

Державна служба з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів вилучила понад 2 тонни неякісних харчових продуктів, які були призначені для годування дітей у шкільних їдальнях.

Про це повідомила Ліга.Life.

Згідно з повідомленням, у ході перевірок інспектори Держпродспоживслужби вилучили понад дві тонни небезпечних продуктів, призначених для годування дітей у шкільних їдальнях. Так, було вилучено 228 кг неякісного молока, 2 тонни м'яса і м'ясопродуктів, 76 кг риби та рибопродуктів, а також 85 кг їжі рослинного походження.

За словами голови Держпродспоживслужби Владислави Магалецької, це тисячі порцій, які подали б дітям, і які ті б з'їли.

Магалецька також заявила про випадки у Кропивницькому, де дітям подали неякісні яйця, що призвело до спалаху небезпечного захворювання та у Черкаській області, де в освітній заклад поставили м'ясо із сальмонеллою.

Загалом, за даними Держпродспоживслужби, цьогоріч було проведено 414 позапланових і вісім планових перевірок безпеки харчових продуктів. Так, було перевірено 3966 постачальників та 466 операторів ринку, які забезпечують харчуванням 14 531 школу.

У результаті перевірок було оштрафовано чотири компанії, виявлено одинадцять операторів ринку, які не мали реєстрації та ще 35 операторів, які працювали без документів. Ще щодо 189 операторів ринку склали приписи щодо усунення порушень закону.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: