fbpx
Сьогодні
18:55 23 Тра 2021

У постраждалому від пожеж районі Луганщини висадили майже 10 тисяч дерев: фото

У селищах Білокуракине і Лозно-Олександрівка Луганської області, постраждалих від масштабних пожеж торік, висадили близько 10 тис. саджанців дерев.

Про це сьогодні, 23 травня, повідомляє "Східний варіант".

"Львівська область, як побратим Луганського краю, зобов'язалася допомогти у відновленні зелених одяг області", – йдеться в повідомленні.

У постраждалому від пожеж районі Луганщини висадили майже 10 тисяч дерев

Так, торік саджанці, вирощені в Галичині, висадили в районі Сєвєродонецька. Цього року львівські волонтери привезли наступну партію. Це деревця сосни кримської, вирощені у Львівському лісовому перинатальному центрі.

Як зазначається, ці дерева дуже стійкі, адаптивні до різних природних умов. Наприклад, у Криму вони утворюють світлі ліси на схилах яйл на висоті 800-1000 м.

У постраждалому від пожеж районі Луганщини висадили майже 10 тисяч дерев

Саджанці висадили військовослужбовці ООС, волонтери зі Львова та члени територіальної громади селищ Білокуракине та Лозно-Олександрівка.

"Завдяки дружній і злагодженій роботі місцевих жителів, волонтерів і військових, саджанці висадили за рекордні 55 хвилин. Сподіваємося, що вже через кілька років будемо мати можливість милуватися молодим лісом, який прикрасить чудову природу Луганської області", – зазначили в штабі ООС.

Нагадаємо, лісові пожежі в Луганській області почалися 6 липня і були погашені 11 липня.

Вони охопили площу в понад 100 гектарів і знищили частину сіл. Загинули 7 осіб.

Вдруге пожежі почалися 30 вересня і були ліквідовані 8 жовтня. Згоріло понад 20 тисяч гектарів. Загинули 11 осіб і 19 травмовано.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: