fbpx
Сьогодні
20:19 21 Тра 2021

У МВС не виключають, що до вбивства Шеремета причетні люди з контррозвідки

У Міністерстві внутрішніх справ поділяють думку президента Володимира Зеленського щодо можливої причетності до вбивства журналіста Павла Шеремета співробітників контррозвідки.

Про це заявив в ефірі телеканалу "Україна 24" заступник глави МВС Арсена Авакова Антон Геращенко.

"На жаль, ми бачимо, як слідству не давали можливості, в тому числі провести повноту слідства щодо деяких співробітників контррозвідки, Служби безпеки України, які працювали у 2014-16 роках. Мені дуже приємно, що президент сказав про це – що він допускає, що деякі співробітники контррозвідки могли мати до цього причетність. Моя думка з президентом сходиться повністю в цьому", – наголосив Геращенко.

Заступник Авакова зазначив, що головне завдання МВС – "розкрити повністю, хто замовив, організував та виконав вбивство Павла Шеремета".

"Слідчі поліції під процесуальним керівництвом прокурорів, провівши певні експертизи, зібравши певні докази, пред'явили підозру за Кримінально-процесуальним кодексом трьом особам, зокрема пані Яні Дугар. Далі суд обрав їм запобіжні заходи… Це кримінальний процес. Вони можуть захищатися тими засобами, якими можуть – звертатися до засобів масової інформації. Ми бачимо пані Дугар, пана Антоненка, пані Кузьменко в студіях телебачення. Вони можуть брехати, вони можуть говорити що хочуть. Вони можуть писати кому завгодно… Рішення прийматимуть двоє суддів і троє присяжних – п'ять осіб. Як вони вирішать, такою і буде доля пані Дугар, пані Кузьменко та пана Антоненка. Після того, якщо хтось буде незадоволений, чи обвинувачення, чи захист – буде апеляційний суд. І після того можна буде вирішувати, що правда, а що ні", – сказав він.

Щодо слів президента про людей в правоохоронних органах, які працюють не на українську державу, а "на когось", Геращенко зауважив:

"На моє глибоке переконання, думаю, це розуміє будь-яка розумна людина, з нами з 24 серпня 1991 року, з дня одержання незалежності України ведеться величезна боротьба спецслужбами Російської Федерації, які насичують своїми представниками всі наші структури влади і в першу чергу правоохоронні органи, Службу безпеки, розвідку та інше. Ми бачили в 2014 році, скільки зрадників було в Криму, на Донбасі, які переходили на бік РФ. Наприклад керівник СБУ в Криму Петро Зима зараз генерал ФСБ. Більше 90% співробітників СБУ в Криму перейшли на бік ворога. Тому люди, як працюють не на Україну – вони є, і президент це розуміє".

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: