fbpx
Сьогодні
09:59 21 Тра 2021

Кабмін більше не регулюватиме ціни на газ для теплокомуненерго

Фото ukrinform.ua

Кабінет міністрів вирішив не продовжувати дію режиму спеціальних зобов'язань (ПСО) з продажу природного газу виробникам теплової енергії, покладеного на "Нафтогаз".

Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

За його словами, це ще один крок до створення повноцінного ринку газу. Це дозволить місцевій владі взяти відповідальність за тарифи на тепло і гарячу воду.

Також прем'єр зазначив, що неефективність менеджерів комунальних підприємств більше не буде покриватися фіксованою ціною.

Все ТКЕ, більшість з яких належить місцевій владі, будуть самостійно укладати контракти з постачальниками.

"Доручив Мінрегіону і Міненергетики протягом трьох тижнів виконати всі положення меморандуму між урядом і главами міст. Міністерства повинні надати пропозиції щодо законопроекту про погашення заборгованості з різниці в тарифах перед ТКЕ", – додав Шмигаль.

Як повідомляє Офіс президента, на нараді щодо забезпечення теплом громадян за новими умовами, голова правління НАК "Нафтогаз України" Юрій Вітренко сказав, що "Нафтогаз" буде забезпечувати достатній обсяг газу для покриття всіх потреб побутових споживачів України.

Він також розповів, що найближчим часом "Нафтогаз" запропонує довгострокові цінові пропозиції для забезпечення сталого рівня цін на природний газ для підприємств теплопостачання, що дозволить уникнути цінових коливань протягом опалювального сезону 2021-2022 років.

В Офісі президента відзначають, що питання про старі борги буде вирішене найближчим часом в парламенті.

За словами Вітренко, уже напрацьовано відповідний законопроект і скоро повинен бути зареєстрований у Верховній Раді. Документ передбачатиме максимальне врегулювання боргів, які виникали через невідповідність тарифів на послуги теплопостачання тими цінами, які існували.

Нагадаємо, згідно з умовами постанови Кабміну від 19 жовтня 2018 року, обов'язок постачати газ тепловикам на умовах ПСО повинна була завершитися з 1 травня 2021-го.

При цьому Кабмін продовжив дію спецрежиму для теплокомуненерго до 20 травня, щоб комунальні підприємства могли провести переговори і визначити оптимальні пропозиції та укласти контракти на закупівлю газу.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: