fbpx
Сьогодні
20:49 20 Тра 2021

У Раді хочуть "вичистити" законодавство від нормативних актів радянського часу

Зареєстрований Першим заступником Голови Верховної Ради України Русланом Стефанчуком проєкт Закону "Про дерадянізацію законодавства України" (реєстр. № 4284) прийнято у першому читанні.

"За" – 264 народних депутатів України.

"Ми вперше вирішили провести одну з найбільш фундаментальних реформ і очистити українське законодавство від тих нормативно-правових актів, які давним-давно не застосовуються на території України", – зазначив Руслан Стефанчук, якого цитує пресслужба Верховної Ради.

Він повідомив, що для досягнення поставлених цілей запропоновано: вичистити окремі кодекси, які досі діють в Україні, від радянської термінології; визнати такими, що не застосовуються на території України майже 1300 актів органів державної влади та управління Союзу РСР, Української РСР і Української СРР.

"Реалізація законопроекту також передбачає обов'язок Кабінету Міністрів України в установлені строки розробити та внести на розгляд Парламенту України проєкти Житлового кодексу України, Трудового кодексу України та Адміністративного деліктного кодексу України. Однак це лише перший крок! Далі планується "вичищення" Кабінетом Міністрів України більш ніж 10 тис. нормативних актів радянського періоду. Це суттєво очистить законодавство України, дозволить підвищити його якість, що є фундаментальною функцією Верховної Ради України", – наголосив Руслан Стефанчук.

За його словами, розгляд проєкту Закону «Про дерадянізацію законодавства України» у День вишиванки є символічним.

"День вишиванки – найкращий день для того, щоб розпочати процес дерадянізації українського законодавства. Вишиванка – це QR-код Українця. Давайте продемонструємо, що він не тільки зовні, а й всередині кожного з нас", – наголосив Перший заступник Голови Парламенту України.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: