fbpx
Сьогодні
15:17 20 Тра 2021

Зеленський: AstraZeneca надасть Україні 10 мільйонів вакцин

Фото Reuters

Як свідчать домовленості президента України з індійським Інститутом сироватки крові, AstraZeneca надасть Україні 10 мільйонів вакцин.

Про це повідомляє Рубрика.

Під час прес-конференції 20 травня Володимир Зеленський розказав, що в України на сьогодні укладено контракти на 45-47 мільйонів безкоштовних вакцин, що відповідає необхідної кількості вакцин. Серед них — 20 мільйонів вакцин Pfizer.

Він також зауважив, що навіть низькі темпи вакцинації у порівнянні з іншими країнами Європи — це задовільний результат для України:

"Україна — аутсайдер по вакцинації, але ми зробили десь 1 мільйон вакцин, але ми не є пріоритетною країною по постачанню вакцин, ми не є частиною Європейського союзу. Прямі контракти з Індією та Pfizer не є на рівні європейських, це були складні домовленості між керивництвом України — Президентом та Міністром охорони здоров'я. Ми зрозуміли, що вакцин просто може не бути. На жаль, у нас немає гучного голосу серед країн ЄС. Авжеж, ви порівнюєте відсоток вакцинованих, але я вважаю, що це несправедливо — ми зробили більше вакцин, ніж деякі європейські країни. Питання було в тому, як ми домовимося", — сказав Президент.

Він також повідомив про домовленості з іншими компаніями:

"У мене є домовленості, і я впевнений, що компанія AstraZeneca/Covishield надасть нам 10-15 мільйонів вакцин, як тільки буде поліпшення ситуації, принаймні, ми про це говорили і була така домовленість з СЕО інституту", — заключив Зеленський.

Рубрика:
Здоров'я

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: