fbpx
Сьогодні
16:25 18 Тра 2021

"Ми ніколи не повинні цього допустити": Кулеба назвав єдину можливість остаточної втрати Криму

English version here

У МЗС презентували виставку з нагоди 77 річниці депортації кримськотатарського народу. Вона об'єднує два мистецькі проєкти, які показують історію Криму до і після депортації 1944 року.

На відкритті був присутній міністр закордонних справ Дмитро Кулеба. Він сказав, що те, що Росія робить з Кримом, окупація півострова 2014 року, дуже схоже на те, що сталося 1944 року, пише Україна 24.

"Сьогоднішня тимчасова окупація Криму — це продовження тієї політики, яка тягнеться від Російської імперії. З завоювання Криму, коли сталася найбільша хвиля міграції кримських татар, до сталінських репресій проти кримських татар, до спроби перетворити Крим на російську територію не тільки формально, але й за населенням. Крим буде остаточно втрачений тільки тоді, коли ми забудемо про нього і змиримося з окупацією. Ми ніколи не повинні цього допустити", — сказав міністр.

На відкритті також були присутні представники духовенства і кримськотатарського народу. Мустафа Джемілєв заявив, що Крим обов'язково повернеться в українські кордони.

"Коли це станеться — залежить від багатьох факторів. Насамперед, від рішучості самої української держави", — сказав він.

Виставка триватиме кілька місяців, і глава МЗС пообіцяв приводити на неї всіх послів та інших іноземних гостей.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: