fbpx
Сьогодні
13:44 15 Тра 2021

Саакашвілі розповів про появу нової схеми, яка буде приносити корупціонерам 150 млн доларів у рік

Фото Reuters

Окружний адмінсуд Києва призупинив наказ Міністерства інфраструктури про скасування обов'язкового підтвердження кваліфікації для українських моряків. Рішення суду відкрило можливості для корупційної схеми на 150 млн доларів на рік.

Про це ефірі телеканалу "Україна 24" розповів глава виконавчого комітету Національної ради реформ Михайло Саакашвілі.

"Ситуація з українськими моряками… це "годівниця"… кожні 3-4 роки їх змушують проходити так зване дипломування і тестування. І всі знають, що вони платять хабарі, до 15 тис. доларів. Ситуація в тому, що вони нічого не беруть від держави. Просто морська адміністрація влаштувала цю систему. Яким би ти вченим не був, ти ніколи не складеш цей іспит – особливо зараз, коли прекрасна можливість для зайнятості українських моряків. Свого часу Україна розтринькала і роздерибанила свій флот. Але є 150 тис. українських моряків. Цим людям зараз сказали: ви і далі будете платити хабарі", – розповів Саакашвілі.

За його словами, ця "годівниця" приносить корупціонерам 150 млн доларів на рік.

"Перш за все, коли міністр Криклій почав цей наказ готувати разом з нами, його викликали в парламент, через комітет почали його "збивати". До речі, вже "збили", як сьогодні остаточно виявилося. Але потім вони чомусь замовкли, і Криклій все одно робив цей наказ, скасував цю "годівницю". А після цього всі чиновники морської адміністрації протягом 10 днів просто тупо ігнорували, "відморожувалися", казали: ми нічого не чули про наказ, не знаємо, як він діє. Виявляється, просто чекали рішення одеського мафіозного судді, який разом з ними скасував цей указ. А зараз Криклія зняли – виходить, мафія перемогла. І далі потрібно платити хабарі", – підкреслив глава виконкому Ради реформ.

Як зазначив Саакашвілі, зараз українські моряки нарозхват, але вони не можуть отримати документи – "це такий ласий шматок для чиновників, які це роблять".

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: