fbpx
Сьогодні
14:54 11 Тра 2021

У Росії 7 тисяч людей займаються розвідувально-підривною діяльністю проти України, – Баканов

Наразі близько 7 тисяч людей щодня приходять на роботу, аби займатися розвідувально-підривною діяльністю проти України, а також назвав пріоритети російських спецслужб.

Про це повідомив голова СБУ Іван Баканов під час виступу на Всеукраїнському форумі "Україна 30. Безпека країни" 11 травня, передає "Українська правда".

"Не секрет, що сьогоднішня Росія по своїй суті є державою-спецслужбою. І будь-який напрям зовнішньої політики РФ – не класична дипломатія, а низка спеціальних операцій. Лише по Україні з території Росії працюють близько 7 тисяч співробітників. І це, хочу вам сказати, лише "офісні працівники". Вдумайтесь у цю цифру: 7 тисяч людей щодня приходять на роботу, аби займатися розвідувально-підривною діяльністю проти України", – сказав голова СБУ.

Баканов також розповів, які пріоритети визначають для себе російські спецслужби:

  • за будь-яку ціну перешкоджати зміцненню національної безпеки України – наприклад, через зрив міждержавних домовленостей щодо підтримки України, щодо надання допомоги Україні;
  • провокувати масові акції протесту та заворушення;
  • розширювати старі та формувати нові агентурні мережі;
  • проводити інформаційні спецоперації, бо пропаганда стала надпотужною зброєю;
  • забезпечувати ресурсами т.зв. "ЛНР-ДНР" та підтримувати збройний конфлікт.

Баканов зазначив, що серйозну увагу росіяни приділяють як точковим диверсіям і терактам, так і загальній дестабілізації ситуації в Україні. Для цього створюються та фінансуються окремі проросійські проєкти.

Очільник Служби безпеки запевнив, що комплексна робота на шкоду Україні триває 24 години на добу, а в майбутньому вона не послабиться.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: