fbpx
Сьогодні
14:33 11 Тра 2021

65% українського кордону вразливі до дій Росії, інші 35% – теж вимагають пильної уваги, – Баканов

Фото АПУ

У Службі безпеки України наголошують: хоча Росія і відвела частину своїх військ – загроза для України нікуди не поділася.

Про це повідомив голова СБУ Іван Баканов, виступаючи на Всеукраїнському форумі "Україна 30. Безпека країни" 11 травня, передає "Українська правда".

"Бойовий і чисельний склад ударного угруповання Збройних сил РФ, що розгорнуті вздовж кордону та на окупованій території Криму сягає близько 100 тисяч. Це станом на зараз. Танки, бойові літаки, гвинтокрили, кораблі, батальйонно-тактичні групи та групи ракетних військ і артилерії.

Можемо виділити 5 основних оперативних напрямів. Але не варто забувати і про Білорусь, яка є потенційним союзником Російської Феддерації у разі, якщо РФ буде реалізовувати план вторгнення в Україну. Доказ цьому – останні спільні навчання", – сказав Баканов.

За словами Баканова, 65% українського кордону – вразливі. А інші 35% – на західному напрямку – також вимагають пильної уваги.

Адже Росія активно використовує та підживлює націоналістичні рухи в цих державах для того, аби впливати на ситуацію в Україні. Як приклад голова СБУ навів Угорщину.

Як повідомляла Рубрика, під час форуму Зеленський підтвердив, що стратегічним курсом України є набуття повноправного членства України в Європейському Союзі та НАТО. При цьому Зеленський не вважає, що прагнення України вступити до НАТО варто пов'язувати з агресією Росії.

При цьому віцепрем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина переконана, що питання отримання Україною Плану дій щодо членства в НАТО буде на порядку денному саміту Альянсу 14 червня.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: