fbpx
Сьогодні
17:29 11 Тра 2021

Акція на підтримку Стерненка під ОПУ: двом активістам пом'якшили запобіжний захід

Фото: Самозахист

Двом учасникам акції біля Офісу президента на підтримку активіста Сергія Стерненка пом'якшили запобіжний захід.

Про це написав Сергій Стерненко у Telegram.

"Учасникам протесту на мою підтримку Артему Лісовцю та Давиду Гаджимурадову змінили запобіжні заходи з цілодобового на нічний домашній арешт", – заявив активіст.

Раніше Гаджимурадову додали нове звинувачення – стаття 338 ККУ (наруга над державними символами).

Як повідомляла Рубрика, 20 березня під Офісом Президента відбулася акція "Не чуєш? Побачиш!" на підтримку засудженого активіста Сергія Стерненка, учасники якої нанесли на стіни будівлі протестні написи, розбили вікна вхідних дверей та підпалили табличку на фасаді.

23 березня на Фейсбук-сторінці заступника міністра внутрішніх справ Антона Геращенка і на Ютуб-каналі Нацполіції було оприлюднено відеоролик про мітинг під Офісом Президента 20 березня, в якому стверджується, що організатори акції планували спровокувати насильство, а також вказано імена деяких учасників, зокрема і Ратушного.

24 березня активісту та голові ініціативи "Захистимо Протасів яр" Роману Ратушному повідомили про підозру.

26 березня активіст Ратушний заявив відвід судді Печерського районного суду Києва Крістіні Константіновій, яка мала розглядати питання щодо обрання йому запобіжного заходу.

29 березня Печерський райсуд Києва продовжив засідання з обрання запобіжного заходу активісту Роману Ратушному. Він попросив суд не обирати запобіжний захід взагалі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: