fbpx
Сьогодні
17:54 06 Тра 2021

Блінкен запевнив, що США спостерігають за ситуацією на російсько-українському кордоні

Значна кількість військ РФ залишається біля кордонів із Україною, тому США продовжують спостерігати за ситуацією.

Про це зазначив Державний секретар США Ентоні Блінкен на пресконференція після переговорів із президентом України Володимиром Зеленським у Києві у четвер, передає Інтерфакс-Україна.

"Росія відвела деяку частину військ, але значні сили залишаються на кордоні з Україною. Росія відвела деяке обладнання, але значна кількість обладнання залишається на кордоні з Україною. Тож у Росії є можливість за досить короткий час агресивно діяти, якщо вона це вирішить зробити", – сказав він.

Він запевнив, що США ретельно спостерігають за всіма діями.

При цьому Блінкен підтвердив непохитну підтримку з боку США суверенітету та територіальної цілісності України. Він розповів, що "під час візиту в Київ ушанував пам'ять тих, хто віддав свої життя, захищаючи українську демократію".

"Ми підтримуємо вас, ваші партнери та союзники також підтримують вас. Ми високо цінуємо ту зважену позицію, яку продемонструвала Україна під час цих провокаційних дій із боку Росії", – зазначив він.

Крім того, держсекретар США заявив, що "Україна має відновити свою територіальну цілісність у міжнародно визнаних кордонах, включно з Кримом".

"І ми звертаємося до Росії, щоб вона припинила застосовувати агресію проти України. Ми разом із партнерами працюємо над тим, щоб Україна могла захистити себе від агресії Россі", – додав він.

Також Блінкен повідомив, що "обговорив із президентом України Мінський процес з урегулювання ситуації на Донбасі, зокрема те, як можна сприяти дипломатичному процесу".

Нагадаємо, що раніше президент України Володимир Зеленський провів зустріч із Державним секретарем Сполучених Штатів Америки Ентоні Блінкеном.

Рубрика:
Політика Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: