fbpx
Сьогодні
17:13 06 Тра 2021

Єрмак: США укотре підтвердили, що є стратегічним партнером України

English version here

Керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак вважає, що підтримка з боку Сполучених Штатів Америки прагнення України отримати План дій щодо членства в НАТО (ПДЧ) є ще одним свідченням стратегічного партнерства між країнами.

Про це повідомляє пресслужба Офісу Президента.

"Ми отримали сьогодні чергове підтвердження повної підтримки з боку Сполучених Штатів отримання Україною ПДЧ. Але в Альянсі багато учасників, тому робота триває. США вкотре підтвердили, що це наш стратегічний партнер, який підтримує вступ України в НАТО", – сказав він після зустрічі Президента Володимира Зеленського з Держсекретарем США Ентоні Блінкеном у четвер у Києві.

Андрій Єрмак зазначив, що українська та американська сторони обговорюють різні формати взаємодії щодо зміцнення безпеки в Чорному морі, зокрема геополітичні та військові.

Керівник Офісу Глави держави також повідомив, що наступна зустріч політичних радників лідерів держав – учасниць Нормандського формату може відбутися в травні та пройти в очному форматі.

Нагадаємо, що раніше президент України Володимир Зеленський провів зустріч із Державним секретарем Сполучених Штатів Америки Ентоні Блінкеном.

Рубрика:
Політика Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: