fbpx
Сьогодні
20:46 30 Кві 2021

У столиці автоматизувати 200 тисяч світильників: як вони будуть працювати

Комунальне підприємство "Інформатика" збирається укласти договір щодо створення комплексу автоматизації мереж зовнішнього освітлення столиці. Вартість угоди – 399,2 мільйона гривень.

Про це пише The Village Ukraine.

Підрядника визначили без тендеру, адже в КП вважають, що на ринку немає конкуренції. Роботи має виконати дочірнє підприємство "Хідден" – ТОВ "Хідден Енерджі".

Система дозволяє дистанційно управляти потужністю ліхтарів у залежності від рівня природного освітлення (від 1 до 100%). Управляти можна бути як всім освітленням, так й групою світильників, чи кожним світильником окремо. Також завдяки автоматизації можна перевіряти роботу ліхтарів.

Вибір підрядника в КМДА обґрунтували тим, що його технологія працює з усіма видами освітлення, а передача сигналу може виконуватись на діючих електричних лініях.

Уперше в межах пілоту в Києві автоматичне освітлення з'явилося наприкінці 2018 року, коли встановили 15 щитів керування. Згодом кількість щитів збільшили до 376, до них під'єднали 36 тисяч світлоточок. Це, за даними "Інформатика", дозволило у 2020 році зекономити 12,7 мільйона кВат/год.

Тепер місто планує закупити ще 361 щит управління. Тобто збільшити кількість відповідних щитів майже вдвічі – до 737 одиниць. Система буде керувати 200 тисячами світильників.

Довідка

У 2019 році у Києві затвердили міську цільову програму зовнішнього освітлення Києва до 2022 року. Програма має підвищити рівень безпеки в місті, зменшити енерговитрати на освітлення вулиць міста та витрати з бюджету.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: