fbpx
Сьогодні
14:13 28 Кві 2021

У Києві почне працювати автоматична система фіксації порушень паркування

Фото: facebook.com/patrolpolice.gov.ua

Після послаблення карантину у Києві почне працювати автоматична система фіксації порушень правил паркування розпочне працювати.

Про це заявив міський голова Києва Віталій Кличко, передає пресслужба КМДА.

"Ви всі бачите, скільки автомобілів додалося за останні роки на вулицях столиці. Дорожня інфраструктура міста не була розрахована на такий трафік. Також ускладнюють рух і неправильно припарковані автівки", — написав мер.

За його словами, зараз контроль за дотриманням правил паркування здійснює управління з паркування при Департаменті транспортної інфраструктури міста. Кличко каже, що для інспекторів уже розробили спеціальну програму, що працюватиме на базі мобільних сервісів "Київ цифровий".

Міський голова Києва зауважив, що програма зручна як для роботи інспекторів, так і для автовласників. Зокрема, у ній є інтерактивна карта стоянок столиці, сервіси сплати за паркування та сплати штрафів за порушення його правил.

Втім, на час локдауну місто ухвалило рішення тимчасово зробити паркування в місті безкоштовним. Він наголосив, що місто вже зараз спостерігає позитивну тенденцію стосовно зменшення порушень правил паркування.

"Після послаблення обмежень автовласники зможуть оплачувати паркування через застосунок і не порушувати правила, залишаючи автівку безоплатно. А інспектори зможуть швидко й автоматично фіксувати виявлені порушення", — зазначив Кличко.

Для комфорту водіїв місто розглядає можливості збільшити кількість паркувальних майданчиків та оптимізувати паркувальний простір.

Також у столиці планують збільшити штатну чисельність інспекторів з паркування, вдосконалити систему їх навчання і запровадити нові критерії якості роботи інспекторського складу.

Рубрика:
Авто Київ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: