fbpx
Сьогодні
18:32 25 Кві 2021

На Луганщині науковці створюють електромобіль

У Сєвєродонецьку, науковці Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля презентували макет електромобіля.

Про це повідомляє Східний варіант з посиланням на Суспільне.

Розробили та сконструювали його викладачі та студенти вишу. Машина має електродвигун та сонячні батареї.

Як розповів співрозробник електроавтомобіля Олексій Целіщев, макет автівки зроблений з пластику. Такий електрокар розганяється до 70 кілометрів на годину. На одному заряді може проїхати півтори сотні кілометрів.

"Даний концепт відрізняється від електромобілів, що існують тим, що він зроблений не на кузові – носії, а на рамній конструкції. Всі матеріали кузова виготовлені зі склопластику, тому це дозволило нам суттєво зменшити масу автомобіля. Маса зменшена до 800 кілограмів — ось в цьому випадку. Макет оснащено електродвигуном та електробатареєю, повноцінно здатний функціонувати", — каже Олексій Целіщев.

На Луганщині презентували електромобіль

Наразі цей автомобіль представлений макетним варіантом. Розробники проєкту планують вдосконалити його та шукають спонсорів, аби випустити електрокар у масове виробництво. На ринку ціна такої автівки може сягати 12 тисяч доларів США, каже ректорка Східноукраїнського Національного Університету ім. В. Даля Ольга Поркуян.

"Вже це буде таким джерелом натхненням для науковців нашого університету, для науковців всього нашого регіону, для того, щоб розробляти, доробляти, якісь деталі, ті ідеї, які вже закладені в цей електромобіль. Але ще більше, я все ж таки сподіваюсь, що це буде початок великого шляху по створенню виробництва, тут в нашому регіоні, таких автомобілів", — зазначила Ольга Поркуян.

За словами Олексія Целіщева, на розробку цього електромобіля витратили приблизно 600 тисяч гривень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: