fbpx
Сьогодні
14:47 24 Кві 2021

Україна та Грузія домовилися співпрацювати для отримання ПДЧ

Міністри закордонних справ України і Грузії – Дмитро Кулеба і Давид Залкаліані – домовилися про подальшу співпрацю та координацію дій для наближення України та Грузії до вступу в ЄС і НАТО, зокрема отримання Плану дій щодо членства в Альянсі (ПДЧ).

Як повідомила пресслужба МЗС України, Кулеба провів телефонну розмову із Залкаліані 23 квітня, перебуваючи з робочим візитом в Румунії.

"Членство України та Грузії в Європейському Союзі та НАТО – лише питання часу", – заявив глава МЗС України.

Дмитро Кулеба і Давид Залкаліані погодили плани двосторонніх контактів на високому і вищому рівнях найближчим часом. Зокрема, йшлося про візити в Україну президента Грузії Саломе Зурабішвілі і міністра закордонних справ Давида Залкаліані, а також про візит до Грузії прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля.

Грузинський міністр позитивно оцінив ініціативу України щодо створення Кримської платформи і підтвердив готовність своєї країни брати активну участь в її діяльності.

Кулеба окремо наголосив, що українська сторона приділяє особливу увагу справі затримання в Грузії громадян України Володимира Дяченка і Юрія Хомича, розраховує на неупереджений судовий розгляд і швидке звільнення громадян України.

Рубрика:
Політика Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: