fbpx
Сьогодні
16:02 23 Кві 2021

У штабі ООС заявляють, що бойовики готують терористичну акцію на Великдень

English version here

Фото Reuters

На Донбасі керівництво російських окупаційних військ планує здійснити терористичні акти на Великдень в одному з храмів Московського патріархату, що може призвести до масових втрат серед прихожан.

Про це повідомили у штабі ООС.

За даними розвідки бойовики 25 квітня готують проведення низки провокацій проти України із використанням озброєння та військової техніки з нанесенням маскування типу "піксель", яке використовується підрозділами Збройних сил України

У штабі ООС повідомляють, що одна з таких провокацій має відбутися на Дебальцевському напрямку із залученням найманців "Союзу Добровольців Донбасу", які отримали відповідні вказівки від своїх кураторів щодо імітації наступу на позиції 7-ї окремої мотострілецької бригади 2-го армійського корпусу з метою руйнування інженерно-фортифікаційного обладнання перших позицій та нанесення втрат підрозділам цієї ж бригади. При цьому не виключаються втрати також серед цивільного населення.

"Крім того, викликає обурення цинізм керівництва російських окупаційних військ, яким сплановано здійснення терористичних актів під час проведення Великодньої служби в одній із релігійних установ Московського патріархату, що може призвести до масових втрат серед прихожан", – зазначили в штабі.

"Зазначене дасть змогу Росії звинуватити Україну в нехтуванні моральними, релігійними принципами та геноциді власного народу, а також ввести на територію України регулярні війська ЗС Російської Федерації", – сказано в повідомленні.

Своєю чергою, командування Об'єднаних сил запевняє, що повністю дотримується Мінських домовленостей. "Вину за можливу ескалацію конфлікту, а також загибель цивільного населення та військовослужбовців Збройних сил України покладає виключно на керівництво російсько-окупаційних військ", – наголошується в повідомленні.

Російсько-окупаційні війська планують низку провокацій на ВеликденьЗа інформацією, яка стала відома розвідці ООС від…

Posted by Операція об'єднаних сил / Joint Forces Operation on Friday, April 23, 2021

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: