fbpx
Сьогодні
09:40 21 Кві 2021

У готельному номері святкувати не заборонено: Тищенко прокоментував скандальну вечірку

Фото: СХЕМИ

Заступник голови фракції "Слуга народу" Микола Тищенко стверджує, що святкування дня народження його дружини відбувалось в готельному номері, що не заборонено карантинними обмеженнями.

Про це повідомив Тищенко у  Телеграм.

"З юридичної точки зору – і це аксіома для нашого карантинного часу – святкування чого-небудь в готельних номерах готелів абсолютно не заборонені. Підкреслюю, що йдеться саме про номери готелів, а не про ресторан як про це, не розібравшись, написала частину журналістів", – зазначив нардеп.

Тищенко запевняє, що жодних адміністративних чи кримінальних справ за фактом святкування немає, як і штрафів. Тищенко обіцяє, що його дружина внесе в декларацію суму, витрачену на святкування дня народження, "якщо того вимагатиме законодавство".

Водночас, він припускає, "що така ситуація могла обурити українське суспільство".

"Тому приношу свої найщиріші вибачення. Але саме перед суспільством, а не перед тими "викривачами", які в перервах між пошуками скандалів і сенсацій самі зависають в закритих ресторанах, а потім публікують фейки про інших", – написав нардеп.

вечірка Тищенко

Зображення: СХЕМИ

Заступник Арахамії запевняє, що на вечірці було трохи більше 20 осіб, а святкування відбувалось у сімейному колі. Проте "Схеми" у своєму спецрепортажі говорили, що нарахували не менше 30 гостей.

Тищенко також виправдовується, що всі гості вже перехворіли на коронавірус, а перед святом здавали тест на COVID. На жаль, нардеп не уточнив, чи перевіряли у гостей наявність негативного результату тестування.

Цікаво також й те, що 18 квітня помічник політика говорив журналістам, що його керівник святкує вдома.

Тищенко наполягає, що не робив нічого, що заборонено карантином, але хоче щоб і його також зрозуміли, оскільки робота у Верховній Раді не дає йому можливості часто бачити родину.

Насамкінець він заявив, що готовий нести політичну відповідальність за свої дії перед суспільством.

Як повідомляла Рубрика, 19 квітня після публікації інформації і фотографій з вечірки поліція зареєструвала кримінальне провадження за ч. 1 ст. 325 (Порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційних хвороб і масових отруєнь) Кримінального кодексу України.

Виявилося, що незважаючи на локдаун у Києві, народний депутат Микола Тищенко організував закриту вечірку на честь дня народження своєї дружин у Fairmont Grand Hotel Kyiv. Гості святкування, судячи з усього, ігнорували протиепідемічні заходи.

Перший заступник голови парламентської фракції "Слуги народу" Олександр Корнієнко заявив, що фракції потрібен час, щоб розібратися: чи дійсно Тищенко організував святкування в розпал локдауна.

Нагадаємо, що Тищенко – не тільки заступник голови президентської фракції, а й кум Андрія Єрмака, керівника Офісу президента.

Також відмітимо, що минулого року Тищенко вже потрапляв в подібний скандал. Тоді його ресторан "Велюр" в центрі Києва продовжував роботу, ставши місцем зустрічі бізнесменів та політиків. За словами депутата, в "Велюрі" засідав "штаб з боротьбі з коронавірусом".

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: