fbpx
Сьогодні
11:58 20 Кві 2021

Степанов прокоментував вечірку нардепа Тищенка під час локдауну в Києві

Зображення: СХЕМИ

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов назвав неприпустимим велелюдні святкування днів народжень під час карантину. Цьому передувала інформація про святкування дня народження дружини заступника голови фракції "Слуга народу" Миколи Тищенка.

Про це заявив Степанов на брифінгу 20 квітня, повідомляє "Українська правда".

"Незважаючи на те, що ми пройшли цей пік захворюваності, ситуація стабілізувалася й пішла на спад, це ні в якому разі не означає, що ми можемо повністю розслабитися і почати нехтувати тими правилами, тими рекомендаціями, які в нас на сьогодні існують.

Ми всі, незважаючи на статус, незалежно від того, де ми працюємо, повинні дотримуватися цих правил – заради нашого здоров'я, заради нашого життя.

Я вважаю, що повністю неприпустимо, коли заради, не знаю, святкування дня народження люди нехтують цими правилами. Коли підпільно починають працювати ресторани або інші заклади для того, щоб зробити собі приємне", – сказав Степанов.

Міністр нагадав, що для людей, які це роблять чи планують робити, що такими діями вони наражають на небезпеку інших людей, які святкують з ними: люди можуть захворіти, потрапити в реанімацію чи навіть померти.

"COVID не обирає по соціальному статусу: чи ти політик, чи водій, наприклад. Нема для ковіду ніякої різниці. Він абсолютно одноко вражає кожен організм", – додав Степанов.

Як повідомляла Рубрика, 19 квітня після публікації інформації і фотографій з вечірки поліція зареєструвала кримінальне провадження за ч. 1 ст. 325 (Порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційних хвороб і масових отруєнь) Кримінального кодексу України.

Виявилося, що незважаючи на локдаун у Києві, народний депутат Микола Тищенко організував закриту вечірку на честь дня народження своєї дружин у Fairmont Grand Hotel Kyiv. Гості святкування, судячи з усього, ігнорували протиепідемічні заходи.

Перший заступник голови парламентської фракції "Слуги народу" Олександр Корнієнко заявив, що фракції потрібен час, щоб розібратися: чи дійсно Тищенко організував святкування в розпал локдауна.

Нагадаємо, що Тищенко – не тільки заступник голови президентської фракції, а й кум Андрія Єрмака, керівника Офісу президента.

Нагадаємо, що минулого року Тищенко вже потрапляв в подібний скандал. Тоді його ресторан "Велюр" в центрі Києва продовжував роботу, ставши місцем зустрічі бізнесменів та політиків. За словами депутата, в "Велюрі" засідав "штаб з боротьбі з коронавірусом".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: