fbpx
Сьогодні
20:41 21 Кві 2021

У Венедіктової знайшли нове пояснення, чому справа Татарова досі не в суді, — ЦПК

Офіс генерального прокурора затягує передачу до суду справи заступника голови Офісу президента України Олега Татарова, хоча строк розслідування у ній сплив 1 березня.

Про це повідомляє Центр протидії корупції.

«Офіс генерального прокурора повинен був ще на початку березня направити справу Татарова до суду, адже в ній збігли строки розслідування. Однак цього не зроблено, всупереч Кримінальному процесуальному кодексу», – наголошують антикорупціонери.

Відомство Ірини Венедіктової намагалося оскаржити відмову Шевченківського районного суду Києва у продовженні строків розслідування, хоча КПК цього не передбачає. А після невдачі звернулося до суду за роз'ясненням рішення.

Таку версію «невдач» у справі Татарова Офіс генпрокурора виклав у відповідь на запит журналіста Олега Новікова. Фото відповіді Офісу генпрокурора Новіков оприлюднив у своєму Telegram.

справа Татарова досі не в суді

Фото: t.me/nabudaily

«Схоже на те, що в ОГП просто тягнуть час. Але для чого? Очевидно, для того, щоб потім кивати на суд, виправдовуючи свої незаконні рішення та бездіяльність. Дякуючи Венедіктовій, її посіпакам і «незалежним» судам по типу Печерського і Шевченківського, справа щодо передачі хабара Татаровим так і не потрапила до суду», – підсумовують у ЦПК.

Довідка

Як повідомлялося, 1 грудня 2020 року редактор інтернет-видання "Цензор.net" Юрій Бутусов у Фейсбуці поінформував, що колишній народний депутат і екскерівник "Укрбуду" Максим Микитась дав викривальні свідчення щодо Татарова у справі про махінації з квартирами для Нацгвардії.

За словами журналіста, Микитась повідомив слідству, що Татаров під час роботи в "Укрбуді" нібито підкупив експерта МВС, щоб той фальсифікував експертизу на користь компанії.

Сам Татаров заперечує свою причетність до злочинів. Його адвокат Олександр Кузьменко поінформував, що кримінальне провадження НАБУ стосується знижки на парковку в одному з житлових комплексів Києва.

У НАБУ повідомили, що Офіс Генерального прокурора 23 грудня змінив підслідність справи заступника глави ОП Татарова, забравши її в Національного антикорупційного бюро і передавши СБУ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: