fbpx
Сьогодні
13:48 20 Кві 2021

В ЄС уточнили, що Росія зосередила на кордоні з Україною понад 100 тисяч військових

English version here

Фото: Sky

Офіс Борреля опублікував розшифровку тексту заяви дипломата на пресконференції, у якій виправив "понад 150 тисяч" на "понад 100 тисяч" російських військовослужбовців.

Про це повідомляє "Європейська правда".

Причину внесення змін не уточнили.

Як повідомляла Рубрика, у понеділок за підсумками відеоконференції глав МЗС Євросоюзу, на якій міністр закордонних справ України проінформував колег з ЄС про нарощування військ РФ, глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель заявив, що понад 150 тисяч російських військових знаходяться на кордоні України та в Криму.

На пресконференції Боррель сказав, що не може надати джерело походження цих даних, але наголосив, що "це найбільше військове розгортання російської армії на кордоні з Україною".

Раніше повідомлялося, що глава МЗС України Дмитро Кулеба на онлайн-зустрічі з міністрами закордонних справ ЄС запропонував Євросоюзу підготувати нові секторальні санкції проти Росії на тлі стягнення військ РФ до українського кордону.

Нагадаємо, група Європейської народної партії (ЄНП) в Європейському парламенті вимагає провести дебати на пленарному засіданні наступного тижня через поточне нарощування російської військової потужності на кордоні з Україною.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: