fbpx
Сьогодні
19:11 13 Кві 2021

Стефанішина розповіла про очікування від саміту лідерів НАТО

Україна готова до ескалації ситуації на Донбасі, а країни НАТО, Європейський Союз та США підтверджують підтримку України.

Про це розповіла віцепрем'єр-міністерка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина на каналі "Україна 24".

"Україна готова до будь-якої ескалації. Сьогодні країни НАТО, Європейський Союз та США підтверджують підтримку України, підтримку виконання Україною всіх зобов'язань, готовність до посилення міжнародного тиску, і максимальне підвищення ціни будь-якої ескалації для Росії. Ми очікуємо, на саміті лідерів НАТО обговорять питання безпеки України, і відповідно ми порушимо питання про надання Плану дій щодо членства, оскільки деякі лідери НАТО вже заявляли, що шлях до північноатлантичної інтеграції — це шлях реформ. Ці реформи та є планом дій, і ми вважаємо, що це буде найбільший сигнал єдності Заходу щодо підтримки України та її територіальної цілісності", — сказала вона.

Як відомо, 294 стандарти НАТО все впроваджені або на порозі впровадження. Стефанішина розповіла, яка ситуація з рештою стандартів.

"Можу підтвердити, що за останній рік ми впровадили 2/3 усіх впроваджених стандартів НАТО, це великий показник. Звичайно, що попереду ще більша робота, але сьогодні ми прийняли важливі закони — про державну таємницю, про оборонні закупівлі, — і це основа, яка буде лежати в подальших кроках. Звичайно, це питання років", — сказала вона.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: