fbpx
Сьогодні
10:20 13 Кві 2021

Росія стягує війська, щоб налякати Захід демонстрацією своєї сили, – Зеленський

English version here

Президент України Володимир Зеленський вважає, що Росія стягує війська до кордону з Україною, щоб налякати Захід демонстрацією своєї сили.

Про це він сказав в інтерв'ю виданню Time, повідомляє Укрінформ.

"Що вони хочуть зробити, так це підняти градус рівно настільки, щоб показати, що Захід коливається щодо своєї підтримки України, що вони насправді не бачать в нас партнера", – сказав Зеленський, додавши, що "це свого роду перевірка".

Як зазначає видання, США перевірку поки витримують. Президент США Джо Байден пообіцяв Україні "непохитну підтримку", в тому числі з військовою допомогою.

Його адміністрація закликала європейських союзників, особливо Францію і Німеччину, також підтримати Україну.

На думку видання, мотив залякування може пояснити деякі дії Москви.

Якби Кремль дійсно мав намір вторгнутися в Україну, російські війська, можливо, "спробували б трохи старанніше" зберегти певний елемент раптовості.

Замість цього Кремль діяв з великим розголосом: поширив кадри нарощування військової потужності в соціальних мережах, відправив військові кораблі і стягнув до кордону десятки тисяч військовослужбовців.

Як повідомляла Рубрика, протягом останніх тижнів рівень воєнної загрози з боку Росії постійно підвищується.

Це пов'язано з істотним нарощуванням російських військ на кордоні з Україною, яке в останній раз спостерігалося сім років тому, коли почалася безпосередня агресія РФ.

У Головному управлінні розвідки Міноборони заявили, що перекидання і накопичення російських військових біля кордонів триватиме, ймовірно, до кінця квітня.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: