fbpx
Сьогодні
16:06 12 Кві 2021

"Це не блеф": Клімкін пояснив, чому Росія накопичує війська на кордоні з Україною

Фото: facebook.com/pavloklimkin.ua

Ексглава Міністерства закордонних справ Павло Клімкін пояснив, чому Росія накопичує війська на кордоні з Україною.

Про це він написав у Facebook.

"Важливо, щоб всі зрозуміли: дії Кремля є шантажем, а не блефом. Метою є не військове завоювання України, а наша капітуляція, тобто повернення України у зону російського впливу і припинення руху до цивілізованого простору: до ЄС та НАТО. Росія хотіла б розширити межі окупованих територій, відсікти нас від Чорного моря та розв'язати проблему водопостачання Криму. Але найменше, на що вона погодиться – це саме капітуляція, причому з гарантіями", – пояснює він.

За словами Клімкіна, Путін розраховує, що в ЄС знайдуться ті, хто злякається підняття ставок і спробує переконати нас у необхідності "компромісу".

"Саме тому зустріч Зеленського з Макроном цього тижня, до якої з великою імовірністю у відеорежимі приєднається Меркель, є важливою для всіх нас. Пауза у спілкуванні Меркель та Макрона з Путіним і тільки тепер із Зеленським викликає багато запитань. "Перебити" їх можна і потрібно сильними сигналами за результатами зустрічі. Солідарність України одночасно зі США та ЄС не зупинить Кремль, але вгамує його. Це головна історія цього тижня і цього місяця", – каже дипломат.

Раніше голова української делегації в Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук заявив, що Україна більше не проводитиме переговори щодо Донбасу в Мінську, оскільки Білорусь перебуває у сфері впливу Російської Федерації.

Крім того, Кравчук терміново звернувся до спецпредставниці ОБСЄ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: