fbpx
Сьогодні
22:47 12 Кві 2021

Росія загрожує Туреччині через ймовірний продаж Україні ударних дронів

Сергій Лавров

Голова МЗС Росії Сергій Лавров виступив із заявою щодо закупівлі Україною турецьких ударних безпілотників, у якій "наполегливо рекомендував" Туреччині проаналізувати "войовничі заяви Києва" і "застеріг" турецьку владу від "підживлення мілітаристських настроїв" в Україні.

Про це повідомляє LB.ua

"Я відразу скажу, що ми всім відповідальним країнам, з якими спілкуємося, – Туреччина одна з них – наполегливо рекомендуємо проаналізувати ситуацію, вічні войовничі заяви київського режиму і застерігаємо їх від того, щоб вони підживлювали ці мілітаристські настрої", – сказав Лавров на пресконференції.

Як відомо, Україна та Туреччина ефективно співпрацюють в авіаційній галузі. 13 березня у Туреччині БПЛА Akıncı турецької розробки, обладнаний двигуном українського виробництва, успішно пройшов чергове випробування.

У 2021 році Україна планує закупити щонайменше п'ять комплексів Bayraktar TB2. Окрім того, двигуни українського виробництва будуть ставити на новій модифікації турецького ударного гвинтокрила ATAK-2.

Раніше Зеленський провів зустріч із Президентом Турецької Республіки Реджепом Таїпом Ердоганом.

Нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський в суботу прибув до Туреччини, аби зустрітися з президентом Таїпом Ердоганом, взяти участь у дев'ятому засіданні Стратегічної ради високого рівня між Україною та Туреччиною й підписати низку договорів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: