fbpx
Сьогодні
14:40 09 Кві 2021

Відомі українські дизайнерки розробили "Колекцію рівності" на підтримку ЛГБТ-спільноти

Українські дизайнерки зі світовим ім'ям Світлана Бевза, Лілія Літковська, Ксенія Шнайдер та рух «Різні.Рівні» презентували колекцію одягу на підтримку ЛГБТК+ спільноти в Україні.

Про це повідомляє "Громадське".

Головна особливість цього одягу — він підходить усім.

Відомо, що кожна з дизайнерок створила одну унікальну річ для "Колекції рівності": Шнайдер — джинсову куртку з фрагментами айдентики "Різні.Рівні", Літковська — вітрівку з елементами стилю Анрі Матіса та Кіта Гарінґа, а Бевза — яскравий жилет, в'язаний з переробленого океанічного пластику.

Дизайнерки кажуть, що колекція має одразу кілька рівнів рівності. Вона підходить для чоловіків, жінок, небінарних особистостей й квір-людей.

Куртки — one size, а жилет представлений у двох розмірах, що адаптивні завдяки плетінню. У колекції також немає власника.

Речі з колекції не можна буде купити. Цей одяг зможуть отримати ті, хто підтримає проєкт "Різні.Рівні" на його сайті та залишить свої контакти.

Річ можна буде отримати на тиждень, після чого її потрібно передати комусь іншому.

Організатори проєкту рандомно оберуть людей, яким надішлють речі.

"Коли нам запропонували взяти участь в колаборації, ми сумнівалися чи погоджуватися. Адже думали, що ця ідея очевидна, щоб всоте про неї говорити. Але ми зрозуміли, що цей проєкт не просто для фешн-ком'юніті. Він для всіх людей, які прогресивні у своїх поглядах", — розповідає Ксенія Шнайдер.

Проєкт реалізували за ініціативи мережі громадських організацій по всій Україні, а саме "Гендер Зед", "Інша", "КиївПрайд", "Ліга", "Сфера", "Освітній Центр з Прав Людини" у Львові.

Його підтримали Національний демократичний Інститут в Україні та уряди Великої Британії, Швеції й Канади.

Довідка

Рух "Різні.Рівні" сстворилидля підтримки рівності всіх людей незалежно від гендерної ідентичності та сексуальної орієнтації.

У 2020 році в межах проєкту випустили "Маніфест Толерантності" за участі Аліни Паш, Сергія Бабкіна, Марини Круть та інших українських музикантів.

У 2021 році запустили #різнірівні365 — щодня протягом року новий представник ЛГБТК+ розповідає свою історію.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: