fbpx
Сьогодні
18:01 27 Бер 2021

Заарештованого Семенченка госпіталізовано, — адвокат

Адвокат заарештованого колишнього народного депутата Семена Семенченка заявив, що його підзахисного госпіталізовано.

Про це адвокат Влад Добош повідомив у Facebook.

І з його слів випливає, що Семена Семенченка, якого заарештували на два місяці у справі про створення приватної військової компанії, госпіталізували.

"До Семена Семенченка в лікарню не пускає конвой, а конвою наказав якийсь начальник, мотивуючи що субота вихідний день і у них інструкція. Раз так, то у нас КПК та ст.397 ККУ. Подав заяву про втручання в роботу захисника", – написав адвокат.

До Семен Семенченко в лікарню не пускає конвой, а конвою наказав якиїсь начальник, мотивуючи що субота вихідний день і у…

Posted by Влад Добош on Saturday, March 27, 2021

Семена Семенченка звинувачують у створенні воєнізованого формування, що діяло під виглядом приватної охоронної фірми, й незаконному поводженні зі зброєю.

Разом з ним у цій справі проходить Євген Шевченко, відомий як "позаштатний агент НАБУ".

За інформацією СБУ, до складу "приватної військової компанії", імовірними організаторами якої були названі Семенченко та Шевченко, входили понад 150 осіб.

"Компанія" нібито займалася "ввезенням поза митним контролем військових запчастин і товарів подвійного призначення з Російської Федерації, які згодом продавали державним підприємствам оборонної сфери за завищеними цінами".

Окрім того, "ПВК" Семенченка-Шевченка начебто співпрацювала з "різними представниками країн Близького Сходу".

Шевченка також заарештовано на 2 місяці.

Нагадаємо, що Семенченка на два місяці запроторили в СІЗО.

Як повідомляла Рубрика, 24 березня СБУ затримала Семенченка й "агента" НАБУ за підозрою в організації "ПВК".

25 березня СБУ оприлюднила аудіозапис та листування, у якому Семенченко та Шевченко домовляються про купівлю російської зброї

У свою чергу журналісти-розслідувачі стверджують, що ПВК Семенченка впродовж останніх років працювала в інтересах олігарха Ігоря Коломойського.

26 березня "агенту НАБУ" Євгенію Шевченку, якому закидають співучасть у створенні незаконного збройного формування, відправили під арешт на два місяці.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: