fbpx
Сьогодні
19:31 25 Бер 2021

СБУ оприлюднила аудіозапис та листування, у якому Семенченко та Шевченко домовляються про купівлю російської зброї

Служба безпеки України опублікувала аудіозапис та листування у Telegram, в якому ексдепутат Семен Семенченко та Євгеній Шевченко буцімто домовляються про закупівлю зброї з території Росії.

Про це заявили на спеціальному брифінгу, про що повідомили на сайті СБУ.

Було надано аудіозапис розмов одного з організаторів схеми незаконного постачання військових товарів з РФ. Окрім того, оприлюднено листування фігурантів справи у Telegram.

"Встановлені Службою факти незаконного постачання зброї з РФ засвідчують відсутність у організаторів схеми будь-якого бажання зміцнити обороноздатність нашої держави. Мова йде виключно про приватні мотиви. Отримані дані повністю розвіюють міф, що окремі особи нібито допомагали державі. Як ви бачите, вони закуповували цю групу товарів (клістрони, які використовуються для запуску ракет зенітно-ракетного комплексу С300, – ред.) за ціною у 30 тис. доларів, а продавали оборонним підприємствам – за 200 тис. доларів. Тобто ми бачимо, що про допомогу та відстоювання державницьких інтересів тут мова не йде", – повідомив начальник 2 Управління СБУ по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Костянтин Невмержицький.

"Слідчі та негласні слідчі розшукові дії у кримінальному провадженні, проведені у відповідності до чинного кримінального процесуального законодавства та під судовим контролем", – додав представник Офісу Генпрокурора Ян Стрелюк.

Нагадаємо, 24 березня СБУ повідомила про викриття та припинення діяльності не передбаченого законодавством воєнізованого збройного формування, так званої "приватної військової компанії". Серед організаторів назвали Євгена Шевченка та Семена Семенченка.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: