fbpx
Сьогодні
22:52 27 Бер 2021

Справи Майдану: родини Героїв Небесної Сотні направили звернення до Зеленського

Адвокатка родин Небесної Сотні Закревська просить прийняти рішення по цьому зверненню до кінця березня.

Про це пише "5 канал".

Водночас родини героїв небесної сотні просять депутатів подбати про законодавче підґрунтя, щоби причетних до вбивства майданівців могли притягнути до відповідальності. Відповідне звернення надіслали Президенту і Голові Верховної Ради.

Передусім, вимагають розблокувати заочні судові процеси. Щоби, можна було виносити вирок без оголошення у міжнародний розшук.

Також просять затвердити правки більшості фракцій, які дозволять притягнути до відповідальності беркутівців-втікачів, зокрема, тих, хто переховується на тимчасово окупованій території або в Російській Федерації. Ухвалити закон просять до кінця березня.

"Виносяться питання по подіях на Банковій, натомість, закон 2164 – це той законопроєкт, який родини, адвокати і громадськість вимагали прийняти вже, я не говорю з минулого року, але останні три місяці дуже активно. І це критично, тому що до кінця березня, якщо ці зміни не будуть прийняті, то в одній з головних справ Майдану піде до вироку виключно з двома обвинуваченими, замість усіх п'ятьох, з яких троє втекли", – зазначила Євгенія Закревська.

Нагадаємо, 20 лютого в Україні згадували Героїв Небесної Сотні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: