fbpx
Сьогодні
20:32 20 Лют 2021

Справи Майдану: адвокат заявив, що судова влада продовжує "катувати потерпілих"

Фото: pravda.com

Нереформована судова влада продовжує затягувати розслідування справ Майдану і тим самим займається "катуванням потерпілих".

Про це повідомив адвокат Віталій Титич, пише Еспресо.TV.

"У 90% переданих до суду за результатами розслідування справ Майдану не здійснюється судовий розгляд. Судовий розгляд у розумінні кримінально-процесуального кодексу. На побутовому рівні цей процес ми називаємо продовженням "катування потерпілих", – зазначив адвокат.

Віталій Титич зауважив, що за всі роки після Революції Гідності судову системи так і не вдалося реформувати і це є однією з проблем, чому справи Майдану досі не розслідувано.

"Багато про це говорили, намагалися привертати впродовж всіх 6 років до цього увагу – саме до пов'язаних з судовою владою проблем. Як на досудовому слідстві, слідчих і суддів, так і безпосередньо під час розгляду. Проте, на жаль, ані суспільство, ані ЗМІ нас не почули. Ця тема піднімалася хіба що в роковини, як і зараз піднімається. В той час, коли можна і треба було щось робити з судовою владою, нічого зроблено не було", – наголосив юрист.

Адвокат також додав: "Судді, які безпосередньо переслідували учасників протестних акцій, які були інструментом в руках влади, відбулися легким переляком. Станом на сьогодні, перспектива їх притягнення до кримінальної відповідальності дорівнюють нулю".

Нагадаємо, 20 лютого в Україні згадують Героїв Небесної Сотні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: