fbpx
Сьогодні
16:30 26 Бер 2021

Кличко назвав підняття цін на проїзд у столичних маршрутках шантажем

Столична влада останні шість років не регулює встановлення тарифів на перевезення в приватних маршрутках. А заяви приватних перевізників – шантаж людей і міської влади.

Про це мер Києва Віталій Кличко повідомив під час онлайн-брифінгу, передає пресслужба КМДА.

"Щодо намірів перевізників підвищити тариф на перевезення, то нагадаю: міська влада останніх шість років не регулює встановлення тарифів на перевезення в приватних маршрутках. Приватні перевізники готують обґрунтування і попереджають за 7 днів організатора перевезень (Департамент транспортної інфраструктури КМДА) і пасажирів. Обґрунтованість тарифу перевіряють контролюючі органи. В тому числі й Антимонопольний комітет. А намір Асоціації перевізників звернутися до влади столиці офіційно заборонити роботу маршруток я вже коментував і ще раз скажу: це маніпуляція! Приватні маршрутки – це транспорт приватних перевізників. Вони повинні вирішувати працювати їм чи ні. Я розумію, що зараз складно всьому бізнесу. Криза зачепила всі його сфери. Але шантажувати людей і міську владу – це неприйнятно!" – підкреслив Віталій Кличко.

Мер столиці також звернувся до киян.

"Із запровадженням суворих обмежень ми бачимо, які черги на зупинках громадського транспорту. Ті, кому не треба їхати на роботу чи в невідкладних справах, залишайтеся вдома. Не користуйтеся громадським транспортом! Дайте можливість доїхати на роботу тим киянам, які забезпечують діяльність критично важливих сфер міста. Бо, виходить, що в нас локдаун, зачинені заклади, установи – а люди штурмують транспорт. Куди вони всі їдуть?" – наголосив Віталій Кличко.

Він зазначив, що сьогодні увесь громадський комунальний транспорт працює на маршрутах. Із наземного транспорту це – 1131 одиниця рухомого складу. Тролейбуси, автобуси, трамваї. Працює і метро.

"Але – підкреслю – транспорт не зупиняли виключно для того, щоб пасажири, яким потрібно їхати на роботу, які працюють в сферах життєзабезпечення міста, могли на неї дістатися", – сказав Віталій Кличко.

Рубрика:
Київ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: