fbpx
Сьогодні
17:54 23 Бер 2021

В ЄС заявили, що в України імідж країни, де не борються з корупцією

В ЄС заявили, що Україна має імідж країни, де не борються з корупцією.

Про це розповів посол Латвії Юріс Пойканс в ексклюзивному інтерв'ю "Рубрика".

"На імідж України впливає ряд не позитивних факторів. Перемир'я, яке є на Донбасі, більш-менш зберігається, але, з усім тим, як ми бачимо протягом останніх декількох днів, там гинуть люди. Але відчуття близькості війни більше немає. Я часто буваю на Донбасі та бачу, як зараз там поліпшується інфраструктура. Наприклад, сьогодні з Києва до Бахмута можна доїхати без проблем. А 2017 року, коли я їхав перший раз, з Харкова до Ізюма дорога була така, що виникало відчуття, ніби їдеш по американських гірках. Пам'ятаю, як мені показали зруйновану будівлю і сказали, що це — Донецький аеропорт. Пам'ятаю, як ми сиділи в Авдіївці, в самому центрі, і тоді полковник Малихін сказав мені: "Якщо обстріл йде з того боку, будівлю можна зруйнувати протягом декількох хвилин"…" — пояснив пан посол.

Також він зазначив, що відчуття "Україна — війна" на цю мить для багатьох європейців на Заході існує — це перше. Навіть в країнах Балтії, коли говориш, що працюєш в Україні, вони не розуміють, що у Львові чи в Херсоні ніякої війни немає.

"А друге — імідж України як країни, де не борються з корупцією. Це питання довгострокове, яке не може піти з порядку денного. Дуже часто буває, що імідж України, як його показують в інших країнах, — неправдивий. Поки ситуація складається так", — коментує він.

Також він пояснив, чому Україна досі не в НАТО.

Більше читайте в інтерв'ю "Є три найскладніші завдання, які Україні треба вирішувати одночасно". Посол Латвії в Україні Юріс Пойканс про українсько-латвійські реалії

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: