fbpx
Сьогодні
Відео 13:53 21 Бер 2021

Як це — мати дитину з синдромом Дауна: в Україні з'явився зворушливий соціальний ролик

Фото: Рубрика

В Україні випустили новий соціальний ролик до Всесвітнього дня людини з синдромом Дауна, що відзначається 21 березня.

Відео зворушливої розмови між мамою звичайної дитини і мамою дівчинки з синдромом Дауна опублікувала на своїй сторінці Всеукраїнська благодійна організація "Даун Синдром".

У ролику мама дівчинки Марти розповідає, як це — мати дитину з синдромом Дауна та відповідає на запитання іншої матері. Як це — виховувати такого малюка й мріяти про його повноцінне майбутнє? Як це — не порівнювати його з іншими дітьми, а бачити й розвивати його унікальний потенціал? Як це — намагатися донести все це до батьків інших дітей?

Ця інформаційна кампанія покликана допомогти іншим батькам розуміти родини, в яких виховують дітей із СД. Щоб якомога більше батьків різних дітей бачили в дітях із синдромом той потенціал та унікальність, яку бачать в них їхні мами й тати, бабусі й дідусі. І, найголовніше, щоб обидві сторони були відкритими до того, щоб впустити до свого світу один одного.

"Щиро сподіваємося, що цей ролик стане ще однією цеглинкою в розбудові суспільства, яке здатне гідно підтримувати родини, в яких виховують дітей із синдромом Дауна. А також, допоможе зняти відчуття тривоги у батьків які нещодавно дізнались про діагноз своїх дітей", — зазначають у Всеукраїнській благодійній організації "Даун Синдром".

Що ти знаєш про синдром Дауна? Говорять батьки

Пам'ятаєте, нещодавно ми обіцяли сюрприз?А ми вже казали що сюрприз не один, а декілька?Так от. Саме сьогодні ми раді повідомити, що наш перший соціальний ролик до Всесвітнього дня людини з синдромом Дауна вже вийшов! Ми прагнемо, щоб якомога більше батьків розуміли родини, в яких виховують дітей із СД. Щоб якомога більше батьків різних дітей бачили в дітях із синдромом той потенціал та унікальність, яку бачать в них їхні мами й тати, бабусі й дідусі. І, найголовніше, щоб обидві сторони були відкритими до того, щоб впустити до свого світу один одного. Це можливо, якщо ми будемо щирими, відвертими та сміливими, аби зупинитися й поцікавитися: а як це бути мамою дитини з синдромом Дауна? Як це виховувати такого малюка й мріяти про його повноцінне майбутнє? Як це не порівнювати його з іншими дітьми, а бачити й розвивати його унікальний потенціал? Як це намагатися донести все це до батьків інших дітей? Щиро сподіваємося, що цей ролик стане ще однією цеглинкою в розбудові суспільства, яке здатне гідно підтримувати родини, в яких виховують дітей із синдромом Дауна. А також, допоможе зняти відчуття тривоги у батьків які нещодавно дізнались про діагноз своїх дітей.Створенню цього відео ми завдячуємо нашим партнерам: німецькій організації Kindermissionswerk Die Sternsinger за фінансову підтримку та команді @ШоТам? за якісну візуалізацію наших ідей!

Posted by ВБО «Даун Синдром» on Wednesday, March 17, 2021

Довідка

Всеукраїнська благодійна організація "Даун Синдром" об'єднує батьків дітей з синдромом Дауна та іншими особливостями розвитку.

Організація створена в 2003 році батьками дітей з синдромом Дауна та є членом Європейської Асоціації Даун Синдром (European Down Syndrome Association).

Організація об'єднала понад 500 українських сімей, які виховують дітей з синдромом Дауна.

В кінці 2009 року організація відкрила Центр раннього розвитку для дітей з синдромом Дауна, послугами якого вже користуються більше 800-ти сімей з усіх куточків України. Програми Центру для сімей, які виховують дітей з синдромом Дауна, є безкоштовними.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: